Október 23-i események > Október 23. - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Október 23-i események > 8 weboldal. Kategória leírása: Október 23-i események, ünnepek, születések és halálozások.

oktober23.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Október 23.
Október 23.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Okt%C3%B3ber_23.

Október 23. az év 296. (szökőévekben 297.) napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 69 nap van hátra. Névnapok: Gyöngyi, Gyöngyike, Gyöngyvér, Ignác, János, Kapisztrán, Katapán, Koppány, Odett, Odetta, Odil, Odília, Stefánia, Stefi, Szeverin, Szeverina, Szörénd, Szörény, Zaránd, Záred, Zerénd, Zerind. Események, születések, halálozások, ünnepek.

hu.wikipedia.org
Zavargások az 50. évfordulón
Zavargások az 50. évfordulón
http://hu.wikipedia.org/wiki/Zavarg%C3%A1sok_az_1956-os_forradalom_50._%C3%A ...

Az 1956-os forradalom kitörésének ötvenedik évfordulóján, 2006. október 23-án Budapesten be nem jelentett tüntetések kezdődtek, amelyek a délutáni óráktól összecsapásokba torkollottak a rendőrség és a többek között Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását követelő tüntetők között. A Belvárosban a Fidesz külön tömeggyűlésen tartott megemlékezést, melynek végeztével az onnét hazafelé igyekvők összekeveredtek a tüntetőkkel, s a két tömeget egyként kezelve kezdett az oszlatásukba. A szükségtelenül és aránytalanul nagy mértékben alkalmazott erőszak, számtalan esetben ártatlanul megvert, letartóztatott, illetve a fogvatartás során elkövetett további bántalmazások számtalan jogi, erkölcsi és egyéb vitát robbantottak ki, s tovább polarizálták a közvéleményt. Az elkövetett hibákért, rendőri bűncselekményekért és rendőri erőszakért senki sem vállalta a felelősséget sem vezetői, sem egyéb szinten.

hu.wikipedia.org
Budaörsi csata
Budaörsi csata
http://hu.wikipedia.org/wiki/Buda%C3%B6rsi_csata

A budaörsi csata a királypárti (legitimista) és a kormányhű erők közötti összecsapás volt IV. Károly király magyar trónra való második visszatérési kísérlete, az ún. második királypuccs idején. Az 1921. október 23-án és 24-én lezajlott harcok első szakaszában az Ostenburg-Moravek Gyula vezette királypárti erők elfoglalták Budafokot. A Nagy Pál vezette kormányhű erők október 23-a éjjelére azonban létszámfölénybe kerültek, sikeres ellentámadást hajtottak végre és 24-én reggelre bekerítették a király csapatait. Az elvesztett csata következményeként a király erőit lefegyverezték, maga a király pedig október 25-én Tatán fogságba esett. IV. Károly visszatérési kísérlete ezzel meghiúsult.

hu.wikipedia.org
Születések: Michael Crichton
Születések: Michael Crichton
http://www.port.hu/pls/pe/person.person?i_pers_id=9002&i_direction=2&i_city_ ...

Michael Crichton amerikai író, forgatókönyvíró és filmrendező. Született: 1942. október 23. (Chicago, Illinois, USA) Meghalt: 2008. november 4. (Los Angeles, Kalifornia, USA)

www.port.hu
2006 október 23-i tüntetések és zavargások
2006 október 23-i tüntetések és zavargások
http://www.origo.hu/itthon/20061023kepek.html

Az alábbi címekre kattintva megnézheti az október 23-i tiltakozásokról és zavargásokról készített fotógalériáinkat.

www.origo.hu
Mole-day, mólnap - október 23.
Mole-day, mólnap - október 23.
http://www.origo.hu/techbazis/internet/20090129-orult-internetes-unnepnapok- ...

Őrült internetes ünnepnapok kockáknak. Ha már a fizikusoknak, matematikusoknak ott a Pi-nap, a kémikusok a Mólt, az anyagmennyiség SI-mértékegységét ünnepelhetik.

www.origo.hu
Csecsen gerillatámadás Moszkvában
Csecsen gerillatámadás Moszkvában
http://www.origo.hu/nagyvilag/20021023700tusz.html

Félszáz csecsen fegyveres mintegy ezer embert ejtett túszul szerda este Moszkva kultúrpalotájában egy musical előadás alatt. Az orosz Interfax hírügynökség szerint öngyilkos terroristák szállták meg a színházat, akik az épület felrobbantásával fenyegetőznek.

www.origo.hu
A Magyar Köztársaság kikiáltása
A Magyar Köztársaság kikiáltása
http://www.tankonyvtar.hu/historia-1993-04/historia-1993-04-oktober

1989. október 23-án, a déli harangszó után, az Országház nevezetes erkélyéről, a köztársasági elnöki funkciót akkoriban gyakorló Szűrös Mátyás az egész Kossuth teret betöltő, lelkes tömeg előtt kikiáltotta a köztársaságot.

www.tankonyvtar.hu
Oldal leírása
oktober23.wyw.hu: Október 23. nemzeti ünnep - A Magyar Köztársaság kikiáltása 1989, az 1956-os forradalom kezdete. Események képekben, október 23.-ai névnapok, programok, dokumentumok, publikációk.
Gyűjteményünkben 99 válogatott október 23. témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 99 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6941