1956-os filmek, könyvek > Október 23. - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: 1956-os filmek, könyvek > 15 weboldal. Kategória leírása: 1956 eseményeit feldolgozó, érintő filmek, alkotások, könyvek.
Szponzorált linkek
Kertész Ákos: A Nap utcai fiúk
http://www.libri.hu/konyv/a-nap-utcai-fiuk.html

Kertész Ákos egyszerre kedvesen romantikus, olykor mulatságos, izgalmas, sodró lendületű regénye végső kicsengésében megrázóan tragikus képet fest az 1956-os forradalom és fölkelés kamaszáldozatáról. Egy harcoló kamaszcsapat igaz történetében a Nap utcai fiúk életével, hiszékenységével, bátorságával, és sokszorosan fájdalmas halálával állít maradandó emléket a huszadik század második fele Nagy Magyar Ábrándjának. A mi hazai, sőt, pesti kisvilágunkból ki sem lépve világméretű problémát érint: a kamaszok, a gyerekek fölhasználhatóságát a világpolitika fegyveres összecsapásaiban. És őket a legkönnyebb föláldozni...

Kertész Ákos: A Nap utcai fiúk
Port.hu - Csendkút
http://www.port.hu/csendkut/pls/fi/films.film_page?i_film_id=89328&i_city_id ...

A film az 1956-ban mártírhalált halt forradalmárköltőnek, Gérecz Attilának (Hayth Zoltán) állít emléket. A fiatal élsportolót 1949-ben tartóztatják le közösség elleni izgatásért és koncepciós perben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik. Társait kivégzik. Ettől kezdve Gérecz élete a börtönökben zajlik...Közben a kinti életben megindul a változás, készülődik a forradalom. Mikor a rabokat kiszabadítják, Attila is szabad lesz, szerelmével együtt bekapcsolódik a forradalomba. Az utcán érik a halálos lövések. Rendező: Pozsgai Zsolt

Port.hu - Csendkút
A szabadság vihara - dokumentumfilm
http://www.mozi-dvd.hu/cikk2109.html

A szabadság vihara/Freedom's Fury - amerikai film 2006. Rendezők: Colin K. Gray & Megan Raney. 1956. december 6. A melbourne-i olimpia vízilabda negyeddöntőjében a magyar és a szovjet csapat méri össze erejét. Alig egy hónappal a magyar forradalom drasztikus leverése után a medencében immáron egyenlő feltételek mellett politikai eseményektől feltüzelt játékosok küzdenek...Az alkotók célul tűzték ki, hogy filmjük a fiatal közönség számára is világosan tárja fel az 1956 őszén a szovjet uralom alól fellázadó magyarok történetét, és tették feledhetetlenné a híres-hírhedt, véres vízilabda-mérkőzés párhuzamával.

A szabadság vihara - dokumentumfilm
Mozifilmek 56-ból
http://www.1956.mti.hu/Pages/Movies.aspx

Az 1956-ban Magyarországon forgatott játékfilmek: A császár parancsára - rendező: Bán Frigyes. Hannibál tanár úr - rendező: Fábri Zoltán. Keserű igazság - rendező: Várkonyi Zoltán. Szakadék - rendező: Ranódy László. Csodacsatár3 - rendező: Keleti Márton. Mese a 12 találatról - rendező: Makk Károly.

Mozifilmek 56-ból
A Nap utcai fiúk
http://www.mozi-dvd.hu/3357-A-Nap-utcai-fiuk.html

Mozi-DVD.hu - A Nap utcai fiúk DVD. Az 1956-os forradalom emblematikus mozzanata az úgy nevezett „pesti srácok” harca, akik puszta kézzel szálltak szembe a világhatalom páncélosaival. Rendező: Szomjas György, Író: Kertész Ákos

A Nap utcai fiúk
Szamárköhögés
http://www.mozi-dvd.hu/4071-Szamarkohoges.html

Mozi-DVD.hu - Szamárköhögés DVD - 1956 októberében egy reggel egyetlen gyerek sem ment iskolába. Apa, anya és nagyi Tomival és Annamarival bezárkózik a négy fal közé. Apa elmegy, de visszatér, miután megpofozott valakit. A nagyi is megjön két átlőtt kenyérrel. A két gyerek élete szokatlanul izgalmassá válik: nincs iskola, a felnőttek megzavarodtak... Szereplők: Garas Dezső, Hernádi Judit, Törőcsik Mari, Tóth Marcell, Kárász Eszter, Eperjes Károly, Fehér Anna, Végvári Tamás, Reviczky Gábor - Rendező: Gárdos Péter

Szamárköhögés
Kádár János utolsó beszéde (MTV) - 1989
http://www.mozi-dvd.hu/cikk2463.html

Kádár János utolsó beszéde (MTV) - 1989 - magyar film 2006, dokumentumfilm. Rendező: Sólyom András. 1989 április 12-én az MSZMP központi Bizottságának zárt ülésén megjelent és felszólalt Kádár János, a párt 77 éves elnöke, aki akkor már egy éve betegeskedett. Az utolsó szó jogán - mindenki számára váratlanul - vallani akart 1956-os moszkvai tárgyalásáról (amiről korábban, nyilvánosan sohase beszélt), majd Nagy Imre elítéléséről, kivégeztetéséről. Ez nyomta igazán a lelkét...

Kádár János utolsó beszéde (MTV) - 1989
A temetetlen halott - Nagy Imre naplója
http://www.mozi-dvd.hu/6055-A-temetetlen-halott---Nagy-Imre-naploja--.html

Mozi-DVD.hu - A temetetlen halott - Nagy Imre naplója DVD. A Kossuth-díjas Mészáros Márta filmrendező filmjében Nagy Imrének állít emléket, szubjektív szemszögből bemutatva életét az 1956-os eseményektől a kivégzésig, majd utóéletét napjainkig.

A temetetlen halott - Nagy Imre naplója
Szabadság, szerelem DVD
http://www.mozi-dvd.hu/2956-Szabadsag-szerelem.html

Mozi-DVD.hu - Szabadság, szerelem - magyar film 2006, történelmi, dráma. Az Andy Vajna és Joe Eszterhas nevével fémjelzett film az 1956-os forradalmi eseményeket mutatja be az ugyanebben az időben zajló melbourne-i olimpián versenyző magyar vízilabda válogatott sorsán keresztül.

Szabadság, szerelem DVD
56 csepp vér DVD
http://www.mozi-dvd.hu/cikk4097.html

Mozi-DVD.hu - 56 csepp vér - magyar rockmusical 2007. Rendező: Bokor Attila. Történetünk egy kicsinyke határ menti településen zajlik, mely valós keresztmetszete a rettegett 50-es évek terrorjának. A faluban rendszeresek az összetűzések, csetepaték a helyi ávósok és a fiatal kitelepítettek között. A fiatal helyi plébános, Lőrinc hitét követve, és mindent latba vetve próbálja elejét venni a konfliktusoknak, de hiába. Hite nem szünteti meg a terrort és a félelmet. 1956. október 23-án, az ÁVÓ a helyi orosz parancsnok lányának születésnapjára bált rendez. Ezen a bálon a fiatalok újabb nagy összecsapást terveznek a helyi karhatalmistákkal...

56 csepp vér DVD
Könyv: Együtt
http://www.fo.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto_1/tortenelem_politika/egyutt_az_1 ...

Együtt - AZ 1956-os forradalom és a határon túli magyarok. Az 1956-os forradalom és szabadságharc idején és azt követően a szomszédos országunkban több csoportosulás tagjai - zömmel magyarok, de esténként nem magyarok is - spontán módon kifejezték szolidaritásukat Magyarországgal, s egyben nagyobb szabadságot követeltek annak a társadalomnak, amelyben éltek. A kötet szerkesztője és a bevezető tanulmány szerzője átfogó képet ad a forradalom nyomán fellobbanó határon túli szervezkedésekről, adatszerűen is regisztrálva a megmozdulásokat.

Könyv: Együtt
Bookline - 1956-os könyvek
http://bookline.hu/search/search.action?searchfield=1956

Magyar történelem / 1956-os könyvek listája a Bookline oldalán. Online rendelési lehetőség.

Bookline - 1956-os könyvek
Egy nép kiáltott...1956 és a megtorlás
http://www.libri.hu/konyv/egy-nep-kialtott-1956-es-a-megtorlas.html

Tarics Péter - Tíz évvel az 1956-os forradalom és szabadságharc után születtem, mégis könyvet írtam az 56-os eseményekről. Ennek szomorúan egyszerű oka van: járva a Kárpát-medence magyarlakta vidékeit azt tapasztaltam, hogy a magyar fiatalok többsége rendkívül keveset tud 1956-ról. Ezért nekik (is) szóló könyvet állítottam össze. S hogy könyvem minden tekintetben hiteles, történetileg hű legyen, újságíróként segítségül hívtam az erre legmegfelelőbb publicisztikai műfajt, az interjút, megszólaltatva néhány olyan ma még élő, hiteles személyt - Wittner Mária, Rácz Sándor, Callmeyer Ferenc, Kiszely István, Vanek Béla, Világhy József -, akik sokadmagukkal részesei, alakítói voltak a forradalomnak.

Egy nép kiáltott...1956 és a megtorlás
A vizsga
http://www.mozi-dvd.hu/cikk6645.html

1956. december 24. A zűrzavaros októberi események után az Államvédelmi Osztálynak meg kell győződnie arról, hogy ügynökei közül kiben bízhat meg a jövőben, ezért egytől-egyig próbára teszi azok lojalitását a rendszerhez... magyar film, 2010 - Hazai Mozi premier: 2011. október 13.

A vizsga
1956 sajtója - Válogatás - Október 23.-November 4.
http://www.konyv-konyvek.hu/1956_sajtoja_valogatas_oktober_23_november_4

A Benczédi Magda által szerkesztett könyv válogatást ad az 1956 október 23-a és november 4-e között megjelent napi- és hetilapok írásaiból, a Kossuth - később Szabad Kossuth - rádió adásaiból.

1956 sajtója - Válogatás - Október 23.-November 4.
Hirdetések
Oldal leírása
oktober23.wyw.hu: Október 23. nemzeti ünnep - A Magyar Köztársaság kikiáltása 1989, az 1956-os forradalom kezdete. Események képekben, október 23.-ai névnapok, programok, dokumentumok, publikációk.
Gyűjteményünkben 99 válogatott október 23. témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 99 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6964